VECOS en Blinq Systems Lock it Up

Met de komst van “het nieuwe werken” bestaan er geen vaste werkplekken meer. Medewerkers kunnen op verschillende plekken werken wat ervoor zorgt dat opbergbehoefte van medewerkers verandert.  Een plek waar spullen veilig kunnen worden achtergelaten is één van de meest essentiële zaken die nodig is om het nieuwe werken te ondersteunen. Het ontbreken van een eigen bureau of afgesloten kantoorruimte maakt een goede locker dus onmisbaar.

De afgelopen jaren is het gebruik van lockers op kantoor dan ook sterk toegenomen. Flexibiliteit is in deze ontwikkelingen het sleutelwoord. Dit hebben VECOS en Blinq Systems beide begrepen. Samen hebben ze in het nieuwe kantoorgebouw van Deloitte, The Edge, een slim en modern lockersysteem gerealiseerd. 

Met het VECOS locker management systeem Releezme, kan via een App een locker veilig afgesloten en weer geopend worden. Mapiq zorgt ervoor dat de locatie en beschikbaarheid van alle lockers zichtbaar zijn. Zo kunnen de lockers optimaal gebruikt worden. 

VECOS heeft voor dit project zijn web-service opengesteld waardoor Mapiq de lockers in het gebouw en hun beschikbaarheid real-time in haar 3D plattegrond kan visualiseren. In Mapiq kunnen medewerkers ook kamers reserveren, werkplekbeschikbaarheid checken en collega’s vinden. Zo hebben ze, via hun smart phone, toegang tot alle faciliteiten die The Edge te bieden heeft. 

‘De samenwerking met Blinq Systems verloopt erg prettig. Blinq Systems is net als VECOS innovatief en slagvaardig. De visie over de richting waarin de markt en technologie bewegen komt overeen. De integratie van Releezme binnen Mapiq is ontzettend logisch. Dat is nog eens complementair werken’, aldus Bram Kuipers, algemeen directeur VECOS

Voor Blinq Systems zijn samenwerkingen als die met VECOS erg waardevol. 

‘Het fijne aan de samenwerking met VECOS was dat met minimale interactie de koppeling met hun intelligente lockersysteem in één keer werkte. Dat toont de waarde van het hebben van goed gedefinieerde web services.’ Jasper Schuurmans, medeoprichter Blinq Systems

Posted on in 
Author: Anne Wernand

Anne is a communication expert with an academic background in psychology. Ask her about copy writing, communication channel analysis or the best Dutch (music) festivals!

Send Anne an email